06 - 14 71 50 53

Stel direct een vraag

Scootmobiel parkeren? Dit is waar dat wel en niet mag

Een scootmobiel valt wettelijk gezien onder een aparte categorie voertuigen, namelijk gehandicaptenvoertuigen. Voor deze categorie voertuigen gelden specifieke verkeersregels, zoals de regels voor het parkeren van een scootmobiel. 

Wilt u graag weten waar u uw scootmobiel wel en niet mag parkeren? Wij leggen het uit!Waar mag u uw scootmobiel wél parkeren?

Gelukkig mag u uw scootmobiel op veel plekken parkeren. Het is ook logisch dat u, gezien uw verminderde mobiliteit, dichtbij uw bestemming kunt parkeren. U mag uw scootmobiel op de volgende plekken parkeren: 

 

Op de stoep

Uw scootmobiel mag u gewoon op de stoep parkeren. Bijvoorbeeld voor uw woning of bij degene waar u op bezoek gaat. U moet er wel voor zorgen dat u de doorgang niet blokkeert. Anderen moeten er namelijk zonder problemen langs kunnen. Denk daarbij aan de benodigde ruimte die sommigen nodig hebben om erlangs te kunnen, zoals andere scootmobielen, kinderwagens, rolstoelen en rollators. 

 

Bij een gele onderbroken streep

Ook bij een gele onderbroken streep mag u uw scootmobiel parkeren. U mag daar dan maximaal 3 uur blijven staan. 

 

Let op: U mag niet parkeren op plekken waar gele streep doorgetrokken is.

 

Op een woonerf

Op een woonerf moeten andere vervoersmiddelen dan een scootmobiel verplicht parkeren in speciale parkeervakken. 

 

Uw scootmobiel daarentegen mag ook buiten die vakken geparkeerd staan. Buiten parkeervakken mag uw scootmobiel overigens maximaal 3 uur op een woonerf staan. 

 

Op een gehandicaptenparkeerplaats

Logischerwijs mag u uw scootmobiel ook parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats, mits deze plaats niet voor een specifieke naam of specifiek kenteken gereserveerd is. 

 

U herkent een gehandicaptenparkeerplaats aan het blauwe bord met een witte ‘P’ en een rolstoelsymbool. Om uw scootmobiel te parkeren op zo’n parkeerplaats heeft u geen gehandicaptenkaart nodig.

 

Bij een parkeerverbod

Op een plek waar een verkeersbord aangeeft dat er een parkeerverbod is, mag u uw scootmobiel evengoed parkeren. Ook hierbij is de maximale parkeertijd voor uw scootmobiel wederom 3 uur. 

 

En waar mag u uw scootmobiel niet parkeren? 

Zoals u gelezen hebt mag u uw scootmobiel op veel plekken parkeren, maar let op, u mag niet zomaar overal parkeren. Daarom vertellen we u ook waar u uw scootmobiel juist niet mag parkeren. 

 

U mag uw scootmobiel niet

 

•    … parkeren binnen een afstand van 5 meter van een kruising
•    … parkeren voor een in- of uitrit 
•    … parkeren op een laad- en losstrook 
•    … dubbel parkeren voor of achter een andere scootmobiel

 

Let daarnaast ook altijd op eventuele specifieke situaties die op aanwezige verkeersborden vermeld staan. 

 

Vragen over het parkeren van uw scootmobiel?

Nu weet u waar u overal uw scootmobiel wel en niet mag parkeren. Heeft u verder nog vragen over het parkeren van uw scootmobiel bij uw woning? Een overdekte, droge en veilige plek is erg handig om uw scootmobiel thuis te kunnen parkeren, zoals een scootmobielberging. In onze bergingen zit bovendien een stopcontact waarmee u de accu van uw scootmobiel tegelijkertijd kan opladen.

 

Wilt u hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 06 14 71 50 53 of per mail via info@scootmobielberging.nl. Wilt u de informatie graag schriftelijk thuis ontvangen, dat kan ook. We sturen het graag naar u toe. 

 

Bron: Quingo

Roland Heesakkers

Roland Heesakkers - Eigenaar

Roland (eigenaar van Scootmobielberging) zet zich met zijn kennis en ervaring graag in om mensen te helpen aan een passende (scootmobiel)berging voor ieder type vervoersmiddel.

LinkedIn