06 - 14 71 50 53

Stel direct een vraag

Een scootmobiel aanvragen via de gemeente? Zo werkt dat

Zelfstandig blijven wonen kan soms alleen met de hulp die u van uw gemeente krijgt. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat u volledig kunt deelnemen aan de maatschappij. 

 

Wanneer u niet goed meer ter been bent is een scootmobiel een vervoersmiddel waarmee u op veel gangbare wegen in Nederland terecht kunt. Via uw gemeente kunt u om hulp vragen voor de aanschaf van een scootmobiel. In deze blog leggen we u uit hoe dat werkt.Hulp van de gemeente voor zorgvoorzieningen

Benieuwd naar de voorzieningen die beschikbaar zijn vanuit de WMO? Bij uw eigen gemeente kunt u raadplegen welke mogelijkheden er voor u zijn. 

 

Hulp van de gemeente is een aanvulling op wat uzelf en uw familie, vrienden en buren kunnen doen. Is de hulp uit uw omgeving niet voldoende of niet mogelijk? Dan krijgt u hulp van uw gemeente. 

 

De gemeente gaat na welke voorzieningen u nodig heeft om zo zelfstandig mogelijk te leven en mee te kunnen doen aan activiteiten. Voorbeelden van zulke voorzieningen zijn een boodschappendienst, huishoudelijke hulp of vervoersvoorzieningen zoals een scootmobiel en een bijbehorende scootmobielberging

 

Raadpleeg een expert voor advies en begeleiding

Voor grotere en ingewikkelde hulpmiddelen, zoals een scootmobiel, is het aanvraagtraject vaak wat lastiger en duurt het langer dan een kleinere en goedkopere hulpvraag. 

 

Het is daarom aan te raden om een expert, bijvoorbeeld een ergotherapeut, te raadplegen voor advies en begeleiding. Samen bespreekt u wat u wilt en nodig heeft en dit geeft u vervolgens door aan degene die gaat over het toekennen van hulpmiddelen gaat bij de gemeente of uw zorgverzekeraar. 

 

Het aanvragen van een scootmobiel kost wat tijd en energie, maar is zeker de moeite waard, want u heeft er straks flink profijt van. Het aanvragen van een hulpmiddel zoals een scootmobiel kan ook in overleg met uw huisarts of direct bij de WMO-ambtenaar van uw gemeente.

 

Een scootmobiel aanvragen via de gemeente in vier stappen

Een scootmobiel aanvragen gaat volgens onderstaande stappen:

 

  1. U meld zich bij de gemeente.
  2. U gaat in gesprek met de WMO-ambtenaar. In dit gesprek wordt gevraagd naar uw persoonlijke situatie en uw eigen kracht en netwerk om aan voorzieningen te komen. 
  3. Er volgt een voorstel vanuit de gemeente.
  4. De gemeente zal een uiteindelijk besluit nemen over hoeveel en wat er vergoed wordt. 

 

Gaat u een voorziening gebruiken vanuit de WMO? Dan betaalt u altijd een eigen bijdrage. Lees meer over de ondersteuning van de gemeente betreffende zorgvoorzieningen.

 

Meer informatie vindt u ook hier www.hulpmiddelenwijzer.nl of via www.regelhulp.nl en via www.vvn.nl

 

Denk ook aan de stallingsruimte voor uw scootmobiel

Een scootmobiel is een maatwerkvoorziening die exact is afgestemd op uw situatie. Omdat het maatwerk is, kunt u voor WMO-ondersteuning alleen terecht bij uw eigen gemeente.

 

Als u een scootmobiel gaat aanvragen is het slim om alvast na te denken over de stallingsruimte voor uw toekomstige scootmobiel. In het geval u bijvoorbeeld weinig ruimte heeft om uw scootmobiel veilig te stallen is het aan te raden om een scootmobielberging aan te schaffen. Ook dit kunt u aanvragen via uw gemeente. 

 

Komt u er niet helemaal uit?

Komt u er niet helemaal uit met het aanvragen van een scootmobiel via de gemeente? Of heeft u nog enkele vragen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. U kunt een van ons bereiken door te bellen naar 06 - 14 71 50 53, te mailen naar info@scootmobielberging.nl of vul ons contactformulier in. 

 

Ook vragen over een scootmobielberging beantwoorden we graag voor u!

Roland Heesakkers

Roland Heesakkers - Eigenaar

Roland (eigenaar van Scootmobielberging) zet zich met zijn kennis en ervaring graag in om mensen te helpen aan een passende (scootmobiel)berging voor ieder type vervoersmiddel.

LinkedIn