06 - 14 71 50 53

Stel direct een vraag

Driewielfiets voor volwassenen: Blijf veilig mobiel

Is uw zicht gehoor, spierkracht of balans achteruit gegaan? Dit kan gevolgen hebben voor uw deelname aan het verkeer. 


Het liefst blijft u natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig autorijden, fietsen en wandelen, maar zorg wel dat het veilig blijft. Een driewielfiets biedt vaak dé uitkomst!Heeft u bijvoorbeeld moeite met het op- en afstappen van uw huidige tweewieler? Of heeft u last van heup-, knie- of evenwichtsproblemen of moet u revalideren van een operatie? Dan is een driewielfiets het ideale vervoersmiddel.

 

Benieuwd waar u op moet letten bij het kopen en gebruiken van een (elektrische) driewielfiets? Wij vertellen er meer over in deze blog.

 

Waarop letten bij de aanschaf van een driewielfiets voor volwassenen?

Er zijn verschillende soorten driewielfietsen voor volwassenen verkrijgbaar. Van elektrische driewielfietsen tot sportieve driewielers met meerdere versnellingen. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om een fiets aan te schaffen met twee voorwielen, voor het geval u het lastig vindt om de breedte van de fiets in te schatten.


Voordat u zomaar een driewielfiets aanschaft is het belangrijk om stil te staan bij onderstaande vragen.

 

 • Waarvoor heeft u de driewielfiets nodig? Bijvoorbeeld om lange afstanden te fietsen, de boodschappen doen of om te herstellen van een operatie?
 • Wilt u graag fitter worden van het fietsen?
 • Vindt u het belangrijk om samen met familie te kunnen blijven fietsen?
 • Wilt u graag op vakantie gaan met een driewielfiets?

 

De beste tip die we kunnen geven is om u te laten adviseren in een fietsenspeciaalzaak. Maak uw wensen kenbaar en laat u informeren over alle soorten fietsen die er zijn. 


Ook is het fijn om even een proefritje te maken, zodat u kunt ervaren welk type driewieler u het prettigst vindt fietsen. 


Hoe fiets ik op een driewielfiets voor volwassenen?

Als u uw hele leven op een tweewieler hebt gefietst, is balans zoeken een tweede natuur geworden. Op de driewieler moet u dat gevoel als eerste loslaten. Dit is in het begin vaak wat onwennig en voelt tegennatuurlijk, maar oefening baart kunst!

 

Gaat u een driewielfiets testen of heeft u er net een driewielfiets aangeschaft? Dan is het raadzaam de volgende tips over het fietsen in acht te nemen:

 

 • Zorg dat de fiets op de parkeerrem staat zodat die niet voor- of achteruit kan.
 • Zorg dat het zadel of de zitting en het stuur goed zijn afgesteld, zodat u overal goed bij kunt (denk aan de remmen en versnellingen).
 • Ga ontspannen op de zadel of zitting zitten, zet de voeten op de pedalen en kijk voor u uit in plaats van naar het stuur. Probeer de angst voor vallen te vergeten. U kunt immers (bijna) niet vallen omdat de fiets drie wielen heeft.
 • Zet de versnelling in de laagste stand en gebruik bij voorkeur in eerste instantie de trapondersteuning niet.
 • Zorg dat u weet hoe u moet remmen en houd de handen bij de rem. Begin met fietsen in een rustige omgeving op een vlak terrein zonder veel hellingen of hobbels.
 • Denk niet meer aan uw evenwicht en hang niet mee in de bochten, ook niet met de benen. Houd de knieën zoveel mogelijk bijeen en blijf rechtop zitten.
 • Blijf zoveel mogelijk met de voeten op de pedalen ook als u remt of stilstaat. De drie wielen houden u wel in evenwicht.
 • Maak met lage snelheid een grote bocht en voer de snelheid langzaam op. Rem tussendoor regelmatig en houd de voeten op de pedalen.
 • Stap pas af als u op de plaats van bestemming bent en zet de driewieler weer op de parkeerrem. Let als u met de fiets wilt lopen op dat u uw benen niet bezeert aan de achterspatborden.

 

Fiets de eerste keer niet te lang en geef uzelf de tijd om rustig te wennen aan de driewieler en om de ervaringen te verwerken. Schaam u er niet voor als u er moeite mee heeft, want vrijwel iedereen heeft dat in het begin.


Vanuit de Fietsersbond worden regelmatig dagen georganiseerd om kennis te maken met de driewielfiets. De bond organiseert deze dagen om mensen bewust te maken van de mogelijkheden op het gebied van de driewielfietsen. Een testdag als deze geeft u de mogelijkheid om laagdrempelig te kunnen wennen aan de driewieler. 


Zorg voor een goede parkeerplek voor uw driewielfiets

Heeft u al een driewielfiets gekocht en vraagt u zich af waar u uw driewielfiets het beste kunt stallen? Het is aan te raden om uw fiets op een overdekte, droge en veilige plek bij u thuis te parkeren. 


Schaf daarom een speciale berging aan waar uw driewielfiets goed in past. Bij ons kunt u terecht voor een multifunctionele stalling (zie onderstaande afbeeldingen), ook wel scootmobielberging genoemd. In onze bergingen zit bovendien een stopcontact waarmee u de accu van uw elektrische driewielfiets kunt opladen. 

 

Sinds dit jaar is het ook mogelijk om een handberging te laten plaatsen, die zonder elektriciteit op iedere plek bij uw woning of appartement geplaatst kan worden. Deze berging is met uw eigen sleutel gemakkelijk toegankelijk en is ook geschikt voor de grotere fietsen zoals een duofiets of rolstoelfiets.

 

Scootmobiel box

Driewielfiets voor volwassenen

  

 

Driewielfiets berging

Parkeren driewieler

  

 

Meer weten over de driewielfiets of de berging ervan?

Wilt u meer over weten over de driewielfiets en de berging ervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 06 14 71 50 53 of per mail via info@scootmobielberging.nl


Wilt u de informatie over onze bergingen graag schriftelijk thuis ontvangen? Vraag dit bij ons op en we sturen onze brochure graag toe. 


Leveranciers van driewielfietsen voor volwassenen

Overweegt u om een driewielfiets aan te schaffen? Neem dan eens contact op met een van onderstaande leveranciers.


•    Van Raam: Populaire fietsmodellen zijn de Easy Rider, de Maxi, de Easy Go, de Balance, de Fun2Go en de Fun Train.
•    Huka: Populaire modellen zijn de Cortes, de Vasco, de Orthros en de rolstoelfiets (fiets en rolstoel ineen).  

 

Bron: www.driewielfietskopen.nl

Roland Heesakkers

Roland Heesakkers - Eigenaar

Roland (eigenaar van Scootmobielberging) zet zich met zijn kennis en ervaring graag in om mensen te helpen aan een passende (scootmobiel)berging voor ieder type vervoersmiddel.

LinkedIn