06 - 14 71 50 53

Stel direct een vraag

Accu van uw scootmobiel snel leeg? Onze tips

Hoe voorkomt u dat de accu van uw scootmobiel snel leeg gaat? Wij geven u in deze blog graag tips om de levensduur van uw scootmobiel accu te verlengen, zodat u zo lang mogelijk met uw accu kunt doen. De levensduur van uw scootmobiel accu

Accu’s voor scootmobielen hebben niet het eeuwige leven. Naarmate een accu ouder wordt, gaat hij sneller leeg. De levensduur van uw scootmobiel accu hangt van verschillende dingen af. Zo is bijvoorbeeld het type accu van invloed. Er bestaan twee soorten accu’s voor scootmobielen: de AGM-accu en de GEL-accu. Qua rijafstand doen deze twee niet voor elkaar onder. Echter gaat de GEL-accu, die vaak ook iets duurder is, langer mee voordat de accuduur begint af te nemen. 

 

Hoe lang gaat een accu mee?

Als de accu van uw scootmobiel echt snel leeg is, dan kan het zo zijn dat deze aan vervanging toe is. Dat is  gemiddeld na zo’n drie tot zes jaar het geval, afhankelijk van het type accu en de manier waarop u met uw accu om gaat.

 

Tips om de levensduur van uw scootmobiel accu te verlengen

Om te voorkomen dat uw scootmobiel te snel aan een nieuwe accu toe is, kunt u proberen om de levensduur van uw accu te verlengen. Daarvoor kunt u onderstaande tips toepassen.

 

1. Laad uw scootmobiel accu slim op

Ten eerste is het belangrijk dat u slim omgaat met het opladen van uw scootmobiel accu. Voorkom dat u uw scootmobiel helemaal leegrijdt. Als u de accu op tijd oplaadt, gaat deze langer mee. Komt het toch een keer voor dat uw accu volledig leeg is? Wacht dan niet te lang, maar laad hem zo snel mogelijk weer op.

 

Verder is het slim om uw scootmobiel accu altijd volledig op te laden. Telkens de accu maar gedeeltelijk volladen, vermindert namelijk de levensduur van de accu. 

 

2. Blijf uw scootmobiel accu opladen, ook als u niet rijdt

Als uw scootmobiel een tijdje stilstaat, betekent niet dat de accu niet meer opgeladen hoeft te worden. Een scootmobiel accu doet namelijk aan zelfontlading. Hoe snel dat gaat hangt af van de temperatuur en de weersomstandigheden.


Staat uw scootmobiel droog en op kamertemperatuur gestald? Dan is één keer in de drie weken 48 uur lang opladen genoeg. Staat uw scootmobiel echter een tijdje stil in een ruimte waar het kouder of vochtiger is? Dan wordt aangeraden om hem één keer in de twee weken 48 uur lang op te laden, om te voorkomen dat de accu van uw scootmobiel snel leeg gaat. 


In een scootmobielberging kunt u uw scootmobiel onder ideale omstandigheden opbergen en opladen, zodat uw accu zo min mogelijk nadelen ondervindt.

 

Accu scootmobiel opladen in berging   Scootmobiel accu opladen


3. Belast uw scootmobiel niet te zwaar

Een scootmobiel kan maar een bepaald gewicht vervoeren. Het precieze draagvermogen van een scootmobiel hangt af van het type, maar het gemiddelde ligt rond de 160 kilo. Als u meer meedraagt op uw scootmobiel dan hij volgens het draagvermogen aan kan, heeft de accu daar onder te lijden.


Ook de extra’s die u aansluit op uw scootmobiel zijn van invloed op de levensduur van de accu. Een routeplanner of een radio vragen extra vermogen van de accu en kunnen er toe leiden dat de accu van uw scootmobiel snel leeg gaat. 


4. Let op uw rijgedrag

Ten slotte kan ook uw eigen rijgedrag van invloed zijn op de levensduur van de accu van uw scootmobiel. Voor een accu is het niet goed als u veel stopt en weer optrekt tijdens het rijden. Probeer daarom om zoveel mogelijk te blijven rijden als u onderweg bent met uw scootmobiel. Ook zo voorkomt u dat de accu snel leeg gaat.


Vragen over het opladen van uw scootmobiel?

Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen over het opladen van uw scootmobiel of over de levensduur van uw accu? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 06 14 71 50 53 of per mail via info@scootmobielberging.nl.
 

Roland Heesakkers

Roland Heesakkers - Eigenaar

Roland (eigenaar van Scootmobielberging) zet zich met zijn kennis en ervaring graag in om mensen te helpen aan een passende (scootmobiel)berging voor ieder type vervoersmiddel.

LinkedIn